Kip Calcutta

  • Ovenschotel
  • 60-120 min.

Kip met een Indiaas tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkuiken,
3 el boter (of becel bak & braad),
2 tl kerrie,
nootmuskaat,
suiker,
sap van 1 citroen,
1 tl gemberpoeder of scheut gembernat,
mangochutney, zout, peper,
2 sinaasappelen,
1 bekertje zure room,
1 eidooier.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Romertopf.

Bereidingswijze

De kip in 6 stukken verdelen, deze met zout en peper bestrooien, besprenkelen met citroensap en dit een half uurtje laten intrekken. In de natgemaakte Romertopf enkele scheutjes becel schenken en hierop de stukken kip schikken. Deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven plaatsen, die op 220 graden C instellen en de kip 40 minuten laten smoren. De sinaasappelen schillen, in kleine stukjes snijden, mengen met de kerrie, nootmuskaat, gemberpoeder en een beetje citroensap. Dit mengsel over de kip uitgieten, de schotel weer sluiten en de kip nogmaals een uur laten sudderen. Het vocht in een pannetje gieten, afmaken met de zure room de chutney en de eidooier, zout en peper naar smaak. Intussen de kip in de oven zonder deksel een bruin korstje laten krijgen in ongeveer 10 minuten. Opdienen met rijst en de saus.

Serveertip

Hier smaakt een kop jasmijnthee heerlijk bij, maar een glaasje witte wijn is ook niet te versmaden!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten