1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Rosti

Rosti

Door: hesychia7

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen, 125 g. spek (gezouten en in reepjes gesneden), snuifje zout, 5 eieren, 2 jonagolds, 250 g. geitenkaas, beetje melk, olie.


Verder heb je nodig


Rasper, Pan


Typisch oostenrijks of zwitsers gerecht op basis van aardappelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, maar spoel ze niet.
Het zetmeel van de aardappelen is nodig als bindmiddel bij het bakken.
Rasp ze.
Schil en rasp de appelen.

Bereidingswijze

Meng de aardappelen en appelen met het gebakken spek, een eitje, de geitenkaas (die gesmolten is in een beetje melk) en het zout.
Laat ondertussen olie in een pan heet worden. Leg er de mengeling in en bak alles mooi goudbruin langs beide kanten.
Bak intussen vier spiegeleieren in een andere pan.
Zodra de eieren gaar zijn, legt u ze op de rosti.
Zet de pan op tafel.

Serveertip

U kunt er eventueel nog een fris slaatje bij geven.
Tast toe!!!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesychia7
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top