Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pesto
  6. Soep van tuinerwtjes met munt en pesto crostini

Soep van tuinerwtjes met munt en pesto crostini

Door: alidada

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2005

Ingrediënten 6 personen


  • VOOR DE SOEP
  • 50 g boter.
  • 1 grote ui, gesneden.
  • 1 grote prei, gewassen en gesneden.
  • 1 kleine aardappel (ongeveer 75 gram) geschild en in stukjes gesneden.
  • ½ theelepel kerriepoeder.
  • 250 g diepvries tuinerwtjes.
  • 200 g creme fraiche.
  • 600 ml kippenbouillon (of voor vegetarische versie kruidenbouillon).
  • 3 eetlepels verse munt fijngehakte munt.
  • Zout en versgemalen zwarte peper.
  • VOOR DE MUNT PESTO CROSTINI.
  • Ongeveer 20 gram munt (alleen de blaadjes gebruiken).
  • 2 volle eetlepels pijnboompitten.
  • 1 teentje knoflook, van de schil ontdaan en gehalveerd.
  • 20 gram vers geraspte parmezaanse kaas.
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie, plus wat extra om te bedekken.
  • 1 baguette, in 12 dunne sneetjes gesneden en geroosterd. (onder de grill of in de koekenpan).
  • Zout en vers gemalen zwarte peper.


Verder heb je nodig


Steelpan, keukenmachine of Blender.
Oven en/of koekenpan.


Dit kan uiteraard als "gewoon" voorgerecht geserveerd worden maar ook bij een dineetje wat bestaat uit deze soep, Kruidige zeebaars met saffraan aardappelen en als nagerecht een Mango "Creme brulee" (die niet onder de grill hoeft), ik zet deze gerechten afzonderlijk op Smul zodat je ze makkelijk kan zoeken. Het is een dineetje waar je alles van te voren kan klaarmaken zodat je tijd hebt voor je gasten als ze arriveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • De soep, pesto en crostini kan in de morgen gemaakt worden.
  • Bedek de soep met plastic folie en zet in de koelkast.
  • Bedek de pesto met een rondje bakpapier en plastic folie en zet in de koelkast.
  • Doe de crostini in een luchtdichte doos.
  • TERWIJL DE SOEP OPSTAAT MAAK JE DE MUNT-PESTO.

Bereidingswijze

  • DE SOEP:
  • Smelt de boter in een grote steelpan en voeg de uien,prei en de aardappel toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen totdat de inhoud zacht is (ongeveer 6-7 minuten).
  • Haal de deksel van de pan en voeg de kerriepoeder toe, roer voor ongeveer 30 seconden, voeg dan de erwten toe, roer en voeg de bouillon toe.
  • Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur het zachtjes pruttelen voor ongeveer 10 minuten (of totdat de aardappelen zacht zijn).
  • Roer de creme fraiche erdoor plus peper en zout naar smaak.
  • Laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het wat afkoelen.
  • Doe het dan in een Keukenmachine of blender en mix tot het een zachte romige massa is geworden. Zet als het afgekoeld is in de koelkast.

  • DE MUNT-PESTO
  • Doe de muntblaadjes, pijnboompitten en de knoflook in de keukenmachine en maal tot alles fijn is.
  • Voeg de geraspte kaas en wat zout en peper toe en maal nog een paar keer.
  • Giet dan de olijfolie erbij door de schacht van de deksel terwijl de machine blijft draaien.
  • Doe de pasta dan in een kleine kom en bedek dit met een "film" van olijfolie.
  • Bedek met folie en zet in de koelkast.

  • (TIP): Het is niet nodig om de machine schoon te maken als je de pesto eruit hebt geschrapt, je kan de soep er zo ingieten en het neemt lekker de smaak mee!

  • Smeer de pesto op de geroosterde sneetjes baguette sneetjes en serveer met de warme soep. (Je zou ook een sneetje in de kom of het bord kunnen doen).

Serveertip

  • Haal ongeveer een ½ uur voor het serveren de soep uit de koelkast en zet het op een zacht vuur om door en door te verwarmen, roer af en toe en strooi vlak voor het serveren wat gehakte munt over de soep.
  • Smeer de pesto op de geroosterde sneetjes baguette sneetjes en serveer met de warme soep. (Je zou ook een sneetje in de kom of het bord kunnen doen)



      Als wijntje zou je een lichte "Grasachtige" Sauvignon kunnen nemen.

      Bron

      Oud kookschrift van mijzelf



      Deel dit recept

      Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top