1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Henrike's Salsa Salade

Henrike's Salsa Salade

Door: henrike31

  • Nederlands, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-04-2005

Ingrediënten 2 personen


Zakje eikenbladsla
zakje lollo bianco sla
zakje lollo rosso
zakje ijsbergsla
(voor extra pit: zakje rucola sla)
1 blikje artisjokharten
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
2 theelepels rozemarijn
1 eetlepel mosterd
1 vers rood pepertje
1 komkommer
1 bosje radijsjes
balsamico-azijn
gemberpoeder
1/2 bosje verse basilucum
2-3 teentjes verse knoflook
(evt. wat olijfolie)


Verder heb je nodig


Schilmesjesnijplankknoflookperspotje/dressingshakerruime kom/saladeschaal


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vierenWas het perpertje en versnipper (incl. zaadjes!)Was de komkommer en snijd hem in blokjesWas en droog de sla en pluk de blaadjes evt. in kleinere stukjesPluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in reepjesLaat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vierenpel en pers de knoflookteentjesDoe balsamico-azijn, de mosterd, de gember, het bieslook en de knoflook in een potje of dressingshaker en schud de ingredienten goed doorelkaarMeng de radijsjes met de komkommer, de sla, het basilicum, de artisjokharten en de rozemarijn in een ruime kom doorelkaarSchenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig doorelkaarEet smakelijk!

Serveertip

Bereidingstip:
Deze salade kan 1,5 uur van te voren bereid wordenZet de salade en de dressing in de koelkastMeng de dressing er dan vlak voor het serveren door.Evt. wat olijfolie aan de dressing toevoegen voor een mildere smaak.



Deel dit recept

Reacties (40)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top