Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2005
  • Gebakken Zalm overgoten met  knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

  • Gebakken Zalm overgoten met  knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

  • Gebakken Zalm overgoten met  knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

    Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

Dit is echt een waanzinnig lekker visgerecht (zie foto). De kruiden geven de zalm ook een echt apart tintje. De zalm wordt overgoten met een heerlijke knoflook-kruidensaus. Het proberen waard!!


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Wrijf de zalmfilet in met peper en zout. Snij de filet overdwars in mooie repen ca ca 3 cm breed.
  • Roer in een schaaltje de kruiden door elkaar en wentel de repen zalm erdoor, zodat de zalm rondom met kruiden bedekt is.
  • Smelt de boter in een pan met anti aanbaklaag en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Bak de knoflook ca 30 seconden.
  • Voeg de repen zalm toe en bak die, op een matig hoog vuur in ca 5 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze af en te,
  • Schep de zalmrepen op de borden. Roer de creme fraiche door het achtergebleven bakvet en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en lepel hem over de zalm.

Serveertip

Heerlijk met krieltjes en een goed glas wijn

Laatste reacties

paulina22 avatar
paulina22 31-12-2010

neem ik mee marianne, bedankt voor recept.groetjes van paulina

gea441 avatar
gea441 17-12-2010

Ik ga dit ook eens maken Marianne. Bedankt voor het recept!

smartha avatar
smartha 28-12-2009

Hoi Marianne,ik heb dit [lijkt hetzelfde] in een restaurant gegeten Was ontzettend lekker dus ga nu jou recept zeker proberen bedankt groetjes Martha

metata avatar
metata 06-11-2009

Hoi Marianne, wat een eenvoudig en lekker recept, dit komt zeker vaker op tafel. Ik heb een foto van het resultaat toegevoegd. Bedankt!

2frederika avatar
2frederika 22-08-2009

Ik heb je recept vanavond uitgeprobeerd en we hebben er heerlijk van gegeten. De bourgondische krieltjes pasten er goed bij. Bedankt!

robertoet avatar
robertoet 22-08-2009

Hoi Marianne. Ik heb het recept uitgeprobeerd op vakantie in Schotland met vrienden. Verse wilde zalm gekocht en nu moet ik het recept voor iedereen uitprinten, ha, ha. Hulde voor je heerlijke recept. Groet van toet.

professoroud avatar
professoroud 20-06-2009

Hallo Marianne, Dit lijkt lekker en neem ik dus mee. Groetjes, Jos

orphan avatar
orphan 23-05-2009

erg lekker bedankt

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 19-05-2009

Dit ga ik meenemen, het ziet er overheerlijk uit. Deze week zal het er niet van komen, maar de volgende week ga ik het beslist maken. Bedankt, Margrit

alb02 avatar
alb02 29-01-2007

Ziet er heerlijk uit marianne ga ik zeker een keer maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten