Rosti met spek en ui

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een origineel Zwitsers aardappelgerecht, gemaakt van halfgare, geraspte aardappels die samen met ui en spekblokjes tot een koek gebakken zijn. Lekker als snack maar ook als onderdeel van de hoofdmaaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 kg aardappels
*2 uien
*50 gr spekreepjes
*2 el olie
peper & zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 324,21 kcal
Koolhydraten 50,81 g
Eiwitten 7,52 g
Vetten 8,73 g

Voorbereiding

De aardappels schoonborstelen onder stromend water. In een pan de aardappels met zoveel water aan de kook brengen dat ze net onderstaan. De aardappels in ca. 10 min. halfgaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Met een puntig mesje de schil eraf trekken. De aardappels helemaal koud laten worden. Boven een kom de aardappels grof raspen. De uien pellen en snipperen.

Bereidingswijze

In een koekepan met anti-aanbaklaag de spekblokjes in ca. 5 min. zachtjes uitbakken. De ui toeveogen en ca. 3 min. meebakken. Twee el olie toevoegen en verhitten. De geraspte aardappel erdoor scheppen en ca. 2 min. onder voortdurend omscheppen bakken. Met een spatel de aardappelmassa goed aandrukkentot een platte koek en op halfhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin bakken. Een deksel erop leggen, de aardappelkoek voorzichtig keren en op het deksel laten glijden. De rest van de olie in de koekepan verhitten, de aardappelkoek weer voorzichtig in de pan laten glijden en de onderkant in ca. 3 min. op hoog vuur goudbruin bakken. De rosti in 4 punten snijden en op 4 borden leggen.

Serveertip

Serveren met sla, groenten, vlees, enz.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henrilevison avatar
henrilevison

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten