In Sherry Gestoofd Konijn

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

1 uur en kwartier stoven.
Lekker met lauwwarm knapperig witbrood (even in oven opwarmen). P.P. 615 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 konijn (ca anderhalf kilo schoongemaakt)
zout en peper uit de molen

500 g salotjes of kleine uien

4 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

6-8 takjes tijm

2 el olijfolie

250 ml sherry (oloroso)

125 ml gevogeltefond of kippenbouillon

500 g pruimentomaten of kleine stevige tomaten

3 takjes peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stevig mes of wildschaar

Keukenpapier

Braadpan

Voorbereiding

Het konijn met een stevig mes of een wildschaar in achterpoten, voorpoten en rugstuk verdelen. Je moet 8 stukken krijgen. Je kunt dit ook door de poelier laten doen. De afzonderlijke stukken eventueel wassen en vooral de botuiteinden afspoelen. Het vlees met keukenpapier droogdeppen en rondom flink met zout en peper inwrijven.
De sjalotjes of uien pellen en grote halveren. De teentjes knoflook pellen en in schijfjes snijden. De naalden van de takjes rozemarijn rissen en fijnhakken. Van de tijm 2-3 takjes opzij leggen. Van de overige takjes de blaadjes plukken en deze ook fijnhakken.

Bereidingswijze

Een grote braadpan op het vuur zetten en hierin de olie heet laten worden. De stukken konijn in de pan, eventueel meerdere porties, op laag vuur aan alle kanten goudbruin bakken. Dat duurt ca. 10 minuten. De stukken konijn naar de rand van de pan schuiven. Hierna de sjalotjes, de knoflook en de kruiden 4-5 minuten mee bakken. Vervolgens 125 ml sherry erover gieten, goed doorroeren en enigzins laten inkoken. Naar smaak zout en peper toevoegen. De rest van de sherry erbij gieten, deksel erop en alles op een laag vuur 1 uur stoven. Onderwijl beetje bij beetje de fond erbij gieten en het vlees regelmatig keren.
Intussen de tomaten wassen, halveren en met peper en zout naar smaak bij het vlees doen. Alles nog een kwartier verwarmen. De blaadjes van de peterselie en de achtergehouden tijm afplukken, hakken en over het stoofgerecht strooien.

Serveertip

Lekker met lauwwarm knapperig witbrood (even in oven opwarmen).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

flevo_polder avatar
flevo_polder

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten