1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofpot van rundvlees, peertjes en pruneaux

Stoofpot van rundvlees, peertjes en pruneaux

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2005

Ingrediënten 4 personen


750 gr.runderlappen2 uien2 tenen knoflook5 stoofpeertjes25 gr.boter3 el.olijfolieversgemalen peper,zout1/4 l.rode wijn1/4 l.runderbouillon van een tablet150 gr.pruneaux4 takjes verse tijm of 1 el.gedroogde tijm





Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Pel de uien en de tenen knoflook.
Snijd de ui in schijfjes en de knoflook in plakjes.
Schil de stoofpeertjes en snijd ze in vieren.

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een braadpan en bak de runderlappen in ca.5 min.bruin.
Strooi er peper en zout over.
Leg het vlees op een bord en fruit de ui en knoflook in het bakvet.
voeg de wijn, de bouillon, de stoofpeertjes, de pruneaux en de tijm toe en breng het vocht aan de kook.
Leg de runderlappen in het vocht.
Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 3 uur heel zachtjes op een vlamverdeler gaar en laat het vocht indampen tot een licht gebonden saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top