1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Varkensvlees met champignons

Varkensvlees met champignons

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr Varkensvlees,
100 gr shii-take paddestoelen,
150 gr Cantharellen,
150 gr Champignons,
2 Sjalotten,
2 Tenen Knoflook,
1 bosje Peterselie,
Zout en Peper,
250 ml Kalfsfond,
2 el Creme Fraiche.
olie


Verder heb je nodig


.Pan en houten Lepel


Een heerlijk frans vleesgerecht dat eenvoudig is klaar te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Varkensvlees in reepjes van 3 cm snijden.
Champignons schoonmaken en in blokjes snijden.
Peterselie wassen en droogdeppen en snijden.

Bereidingswijze

In de pan olie verhitten,varkensvlees met peper en zout insmeren en goudbruin aanbraden.
Daarna uit de pan halen.
Sjalotten en knoflook aanbraden,champignons toevoegen.
Nu het kalsfond toevoegen.
Varkensvlees in de saus leggen en ongeveer 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Peterselie en creme fraiche toevoegen eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een of andere pasta soort.

In plaats van varkensvlees kan men ook kipfilet voor dit recept gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dumonsau


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dumonsau
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top