Witlofschotel met gekruid gehakt

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Een wat pittiger variatie op een gewone witlofschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
?500 gr. Witlof
?Aardappelpuree
?350 gr. Rundergehakt
?? rode Paprika
?klein Uitje
?1 Groentebouillonblokje
?Knofloofteentje (geperst)
?50 gr. geraspte Kaas
*1 zongedroogd tomaatje
?4 eetl. Ketjap manis
?1 theelepel Sambal
?1.5 eetl.Gehaktkruiden
?3 eetl. Verse Bieslook
?Paneermeel
?Snuf Nootmuskaat
?Klontje Boter

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

?Maak de witlofstronken schoon en snijd deze in kleine stukjes.
?Kook de witlof 10 minuten in 3 dl water
?Giet de witlof goed af en bewaar een ? dl. Kookvocht.
?Bak het gehakt in een koekepan zonder boter.
?Voeg de gehaktkruiden en de gesnipperde paprika en ui toe.
?Rul het gehakt losjes.
?Als het gehakt gaar is, giet het vet af.
?Voeg het kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook.
?Roer het goed door elkaar en zet het vuur zachtjes.
?Roer de kaas en de bieslook en het fijngesneden tomaatje door de witlof.
?Maak de aardappelpuree klaar.
?Voeg een beetje zout en nootmuskaat toe.
?Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
?Doe de witlof er bovenop.
?Dan de aardappelpuree erover verdelen.
?Strooi hierop de paneelmeel.
?Leg er wat stukjes boter op.
?Dit gaat in een voorverwarde oven voor 40 min. op 200 graden.

Serveertip

Het vocht onderin de ovenschaal , is straks heerlijk van smaak en dit kan je gebruiken als jus.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

susanslijkhuis avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten