Rabarber

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-04-2005

Basisrecept voor het bereiden van rabarber, zoals mijn oma het altijd doet

Deel dit recept

Ingrediënten
* een paar stelen rabarber

* een klein bodempje water

* een flinke lepel suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

Snijd aan beide kanten van de rabarber een stukje af

Was de rabarber

Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm

Bereidingswijze

Kook de rabarber een minuut of 10 in het bodempje water

Voeg op het laatst de suiker toe en laat de rabarber afkoelen


Als de rabarber te dun is kan je het met een beetje maizena vermengt met kookvocht of water wat verdikken.

Serveertip

* Gebruik wat meer water en maizena voor een felroze rabarbermassa, de kinderen zullen het leuk en lekker vinden


* Rabarber smaakt heerlijk in dikke vanillevla, zelfgemaakte (warme) custard of rijstpudding


* Van rabarber kun je ook heerlijke taarten maken, bijvoorbeeld rabarber kruimeltaart


* Ook lekker: Rabarber-aardbeienjam



Rabarber is een echte lentegroente en nu dus volop te krijgen, probeer ook deze heerlijk groente eens!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

PietreRB avatar
PietreRB 16-08-2018

Heerlijk Recept! Ik heb een tip ontvangen via www.rabarberkoken.nl voor een recept zonder suiker. Deze tip heb ik toegepast op jouw recept. Ahorn Siroop ipv suiker. Ook erg lekker.

aurora_borealis avatar
aurora_borealis 24-05-2006

Bedankt, was op zoek naar dit recept, want ik denk dat mijn moeder dit vroeger ook zo maakte. En ook mijn man vindt dit erg lekker! Groetjes, Maya

susan1978 avatar
susan1978 13-06-2005

Ga het vandaag voor het eerst maken omdat mijn mannetje het zo lekker vind, ben benieuwd...Bedankt voor je traditionele recept ziet er zeer simpel uit groeten susan

yvsyvs avatar
yvsyvs 14-04-2005

Ik vind het alleen als toetje al heerlijk l. Heb het nog nooit zelf gemaakt. Ga het zeker eens proberen. Groet Visje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten