1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Paris Brest met mokkaroom

Paris Brest met mokkaroom

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2005

Ingrediënten 10 personen


1,2 l melk; 110 g boter of margarine; snufje zout; ca. 1 el suiker; 140 g bloem; ca. 5 eieren (250 g); 3-4 el geschaafde amandelen; 1 zakje oploskoffie; 4 dl slagroom; 2 el koffielikeur; poedersuiker



Deze krans van soezendeeg, oorspronkelijk gevuld met een botercreme, werd in 1891 gecreeerd door een Franse patissier ter gelegenheid van de gelijknamige wielerklassieker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit voor het soezendeeg 1,2 dl water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan op laag vuur. Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in een keer de bloem door. Zet de pan al roerende 1 minuut terug op het vuur om het mengsel te laten drogen. Schep het mengsel in een kom, roer er een ei door en voeg het volgende ei toe als het eerst is opgenomen. Roer er daarna de rest van het ei door. Stop met roeren, zodra het een samenhangend deeg is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 20 cm doorsnee op het papier. Schep het soezedeeg in en spuitzak met brede gladde spuitmond en spuit een open cirkel van deeg op het papier. Bestrooi het deeg met amandelen en bak de soezenkrans in 30-35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de krans op een rooster iets afkoelen. Snijd de krans overlangs doormidden en laat beide delen verder afkoelen. (Bewaar de krans tot gebruik in en luchtdichte trommel.) Meng voor de vulling de oploskoffie met 2 el warm water. Klop de slagroom stijf met de likeur en het koffiemengsel. Vul de soezenkrans met het roommengsel en bestooi de Paris Brest dun met poedersuiker.

Serveertip

Recept uit Libelle.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top