Tajine van kip met sperziebonen

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Tajine van kip met sperziebonen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 kippenbouten
1 theelepel kaneel
2 theelepels chilipoeder
zout, versgemalen peper
2 el olijfolie
1 rode ui, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
300 g sperziebonen, panklaar (diepvries)
75 g gedroogde abrikozen, gehalveerd (zie afbeelding)
3 eetlepels rozijnen
250 ml tomatensaus met kruiden (grote hoge fles pasta saus, ik neem altijd die naturel, maar je kan ook een andere nemen)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 881,02 kcal
Koolhydraten 37,58 g
Eiwitten 92,56 g
Vetten 37,52 g

Bereidingswijze

Snijd de kippenbouten boven de drumsticks doormidden.
Wrijf de stukken in met kaneel, chilipoeder, zout en veel peper.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Bak de ui en knoflook even mee en schep de sperziebonen, abrikozen, rozijnen, 1 dl water en de tomatensaus erdoor.
Breng alles aan de kook en stoof de kip en groenten afgedekt in 25-30 minuten zachtjes gaar.
Breng de tajine op smaak met zout en peper.


Serveertip

Lekker met couscous of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

t1980 avatar

Doorsturen

Home Recepten