Tajine van kip met sperziebonen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Tajine van kip met sperziebonen
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kippenbouten1 theelepel kaneel
2 theelepels chilipoeder
zout, versgemalen peper
2 el olijfolie
1 rode ui, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
300 g sperziebonen, panklaar (diepvries)
75 g gedroogde abrikozen, gehalveerd (zie afbeelding)
3 eetlepels rozijnen
250 ml tomatensaus met kruiden (grote hoge fles pasta saus, ik neem altijd die naturel, maar je kan ook een andere nemen)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 881,02 kcal |
Koolhydraten | 37,58 g |
Eiwitten | 92,56 g |
Vetten | 37,52 g |
Bereidingswijze
Snijd de kippenbouten boven de drumsticks doormidden.
Wrijf de stukken in met kaneel, chilipoeder, zout en veel peper.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Bak de ui en knoflook even mee en schep de sperziebonen, abrikozen, rozijnen, 1 dl water en de tomatensaus erdoor.
Breng alles aan de kook en stoof de kip en groenten afgedekt in 25-30 minuten zachtjes gaar.
Breng de tajine op smaak met zout en peper.
Serveertip
Lekker met couscous of rijst.