Linzensalade met rucola en geitenkaas

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Linzensalade met rucola en geitenkaas

    Linzensalade met rucola en geitenkaas

    Linzensalade met rucola en geitenkaas

Linzen zijn zo lekker, ook als salade. Vooral de combinatie met geitenkaas en rucola is heel verrassend. Echt eens proberen.
In plaats van bacon of spekreepjes zijn reepjes gedroogde tomaten een heerlijk altenatief voor het vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 blikje linzen
1 el balsamico-azijn -
2 tl mosterd -
3 el olijfolie -
zout, peper -
2 tl honing -
30 gram rucola -
1 sjalotje -
150 gram verkruimelde zachte geitenkaas -
100 gram plakjes bacon of reepjes mager rookspek of 3 gedroogde tomaten op olie (in reepjes gesneden)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de linzen uitlekken.
Maak een sausje van de balsamico-azijn, mosterd, olijfolie, peper, zout en honing.
Was de rucola en snij deze eventueel wat kleiner.
Bak de bacon of spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
Vermeng de linzen met het sausje en laat plm. 30 minuten intrekken.
Meng de rucola en de verkruimelde geitenkaas voorzichtig door de linzen.
Garneer met de knapperig gebakken plakjes bacon of reepjes gedroogde tomaten op olie,

Serveertip

Lekker met bruin boerenbrood en zoute boter als lunchgerecht, maar ook heerlijk op een buffet of bij de bbq.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten