Linzensalade met rucola en geitenkaas
- Internationaal, Salade
- 10-20 min.
Linzen zijn zo lekker, ook als salade. Vooral de combinatie met geitenkaas en rucola is heel verrassend. Echt eens proberen.
In plaats van bacon of spekreepjes zijn reepjes gedroogde tomaten een heerlijk altenatief voor het vlees.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blikje linzen1 el balsamico-azijn -
2 tl mosterd -
3 el olijfolie -
zout, peper -
2 tl honing -
30 gram rucola -
1 sjalotje -
150 gram verkruimelde zachte geitenkaas -
100 gram plakjes bacon of reepjes mager rookspek of 3 gedroogde tomaten op olie (in reepjes gesneden)
Bereidingswijze
Laat de linzen uitlekken.
Maak een sausje van de balsamico-azijn, mosterd, olijfolie, peper, zout en honing.
Was de rucola en snij deze eventueel wat kleiner.
Bak de bacon of spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
Vermeng de linzen met het sausje en laat plm. 30 minuten intrekken.
Meng de rucola en de verkruimelde geitenkaas voorzichtig door de linzen.
Garneer met de knapperig gebakken plakjes bacon of reepjes gedroogde tomaten op olie,
Serveertip
Lekker met bruin boerenbrood en zoute boter als lunchgerecht, maar ook heerlijk op een buffet of bij de bbq.