1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepaneerde karbonade

Gepaneerde karbonade

Door: riavreven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1 scharrelei (M)

- 1 theel. mosterd

- peper

- zout

- 5 eetl. paneermeel

- 30 gram cornflakes

- 4 schouderkarbonades

- 20 gram boter

- 1 ? eetl. olijfolie traditioneel

- 1 pot calve today mosterd honingsaus a 285 ml



Gepaneerde karbonade met mosterd-honingsaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Lop het ei met de mosterd en peper en zout naar smaak in een diep bord los. Strooi het paneermeel en de verkruimelde cornflakes in een ander bord en roer ze door elkaar. Wentel de karbonades eerst door het eimengsel en druk ze vervolgens in het paneermengsel.

Bereidingswijze

Verhit de boter met de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de karbonades op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in ca. 25 minuten helemaal gaar bakken. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en geef de saus bij het vlees.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top