dessert van gedroogde vruchten

  • Marokkaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2005

Een ontzettend lekker dessert van gedroogde vruchten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gr gedroogde pruimen,
75 gr gedroogde abrikozen,
40 gr rozijnen,
l dl bruine
rum,
5 dl melk,
100 gr vanillesuiker,
100 gr bloem,
3 eieren,
20 gr boter,
50 gr gepelde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ontpit de pruimen.
Doe de pruimen en abrikozen in een schaal schenk er
zoveel water bij tot ze onderstaan, sluit de schaal af met het deksel en
laat ze ? 8 uur (1 nacht) weken.

Bereidingswijze

Na de inweektijd:
Doe de pruimen en abrikozen in een zeef en laat ze goed
uitlekken.
Week de rozijnen in de rum.

Verwarm de melk, ( niet koken.)

Klop de eieren los.

Meng de suiker door de bloem.
Voeg de losgeklopte eieren toe en al roerend
beetje bij beetje de warme melk.
Roer alles tot een glad mengsel.
Voeg de
pruimen, de abrikozen en de rozijnen met de rum toe.

Verwarm de oven ? 10 minuten voor op 180?C.

Vet een ovenschaal in met wat boter.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en
verdeel er de boter in klontjes over.
Zet de schaal in het midden van de
voorverwarmde oven en bak het in ? 50 minuten gaar.

Rooster de amandelen lichtbruin in een hete droge koekenpan,
schep ze
tijdens het roosteren regelmatig om.
Garneer het gerecht met de geroosterde
amandelen.

Serveertip

Zo lekker !!

Eet smakelijk.

Laatste reacties

vliliane avatar
vliliane 12-04-2005

heel lekker denk ik,neem het mee.groetjes liliane

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten