1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Citroenmousse met tijmsiroop

Citroenmousse met tijmsiroop

  • Mediterraan, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor de mousse
40 gram Bulgaarse yoghurt
50 gram suiker
1 el sinaasappellikeur
75 ml citroensap
geraspte schil van 1 citroen
1,5 blaadje gelatine
200 ml slagroom

Voor de tijmsiroop
150 gram suiker
4 takjes tijm
3 muntblaadjes
sap van 1 citroen
1-2 el sinaasappellikeur
4 topjes munt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Klop in een kom de suiker door de yoghurt.
2. Roer hierdoor de geraspte
citroenschil en de sinaasappellikeur.
3. Week de gelatine in koud water en
verwarm in een pannetje het citroensap.
4. Voeg (van het vuur!) de
gelatine toe en los het op in het citroensap.
5. Schep het citroensap met
gelatine onder de yoghurt en laat afkoelen.
6.Klop de slagroom stijf en
zet in de koelkast.
7.Als het yoghurtmengsel is afgekoeld de slagroom in 2 delen er onder mengen.
8. Spoel 4 cocotjes koud om en vul hierin de
citroenmousse.
9. Zet de cocotjes in de koelkast.

Bereidingswijze

10. Verwarm in een pannetje met dikke bodem 1,5 dl water en voeg de suiker toe.
11. Laat de suiker oplossen, voeg nu de tijmblaadjes en munt toe. Haal het pannetje van het vuur.
12. Voeg nu het citroensap en de sinaasappellikeur toe.
13. Laat de siroop afkoelen.
14. De cocotjes uit de koelkast halen en een paar seconden in heet water houden.
15. Stort de mousse op een koud bord en schep de afgekoelde tijmsiroop er omheen. Garneer met de topjes munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top