Gemberkip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Gebakken kip, in een romige kokossaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 verse kip
  • stuk gemberwortel van ca. 5 cm.
  • ca. 5 eetl. bloem
  • 5 dl. kokosmelk

  • 2 eetl. droge witte wijn
  • 2 1/2 dl. water
  • 2 uien, fijngesneden
  • arachideolie
  • peper

  • zout
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Druk de gemberwortel fijn of schil en rasp het en vang het vocht op.
    Hak de kip in vier
    stukken.
    Bestrooi de kip met peper en zout en bak hem in hete olie tot het vlees wit
    begint te worden.
    Haal de kip uit de pan en bestrooi de stukken met de bloem.
    Doe het
    vocht van de fijngedrukte gember in de pan en voeg de wijn en het water toe.
    Leg de stukken
    kip in de saus en breng het aan de kook.
    Zet het vuur laag en laat het gerecht, afgedekt,
    30 minuten zachtjes pruttelen.

    Bereidingswijze

    Haal de stukken kip uit de saus.
    Zeef de saus, maak het op smaak met peper en zout en roer
    er de kokosmelk doorheen.
    Leg de stukken kip weer in de saus.

    Serveertip

    Serveer het gerecht heet, met gekookte witte rijst.
    Selamat Makan !

    Laatste reacties

    nariam avatar
    nariam 12-04-2005

    Mmmmmm...Gember!<br>Neem het mee. Bedankt voor je recept!<br>Groetjes Marian

    maria_reijerse avatar
    maria_reijerse 11-04-2005

    Hoi Renee Lekker receptje, bedankt ik ga het uitproberen. Liefs Ria

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten