Soesjes met chocolade-sinaasappelvulling

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 repen melkchocola (150 gram), 75 g boter, snufje zout, 100 g bloem, 3 eieren, 250 ml creme fraiche, ca. 4 eetlepels versgeperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Rasp de chocola op een fijne rasp. Snijd de boter in stukjes. Giet 150 ml koud water in een sauspan met dikke bodem.

Bereidingswijze

Doe de stukjes boter en een snufje zout bij het water in de sauspan en breng aan de kook. Voeg als de boter is gesmolten in een keer de gezeefde bloem toe en roer alles met een garde door elkaar. Blijf roeren tot het deeg een bal is geworden die niet meer aan de bodem van de pan plakt. Haal de pan van de hittebron. Laat het deeg iets afkoelen en klop met behulp van een handmixer of garde een voor een de eieren door het deeg. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine bergjes met een middellijn van circa 4-5 cm op het papier op de bakplaat. Zorg dat er tussen de bergjes 2 cm. ruimte is. Bak de soesjes in 10-15 minuten gaar en lichtbruin. Gare soesjes zijn licht van gewicht. Laat de soesje op een rooster afkoelen. Snijd of knip ze aan de zijkanten open en vul ze met de vulling die als volgt wordt gemaakt. Doe de creme fraiche in een kom en roer de geraspte chocola, het sinaasappelsap en de
vanillesuiker er doorheen. Schep met behulp van een lepel in elk soesje een beetje van deze vulling. Stapel de soesjes in de vorm van een piramide op elkaar.

Serveertip

  • Serveer bij dit gerecht espresso of cappuccino.
  • In plaats van kleine soesjes kunnen van het deeg ook grote soezen - model moorkop - worden gemaakt.
  • Gebakken, ongevulde soesjes kunnen in een doos in de diepvries worden bewaard.
  • Vul de soesjes met een hartige vulling, bijvoorbeeld met een mousse van gerookte zalm, en serveer ze bij een aperitief.
  • Bestrooi de soesjes met de fijngemaakte gekarameliseerde noten, zie het recept ijs met gekarameliseerde noten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoba_b avatar
jacoba_b

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten