1. Home
  2. Recepten
  3. Salade met kwarteleitjes

Salade met kwarteleitjes

  •  , Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 4 personen


100 g gerookte heilbotfilet, 16 kwarteleitjes, ca. 1 eetl. zwarte tapenade (uit een potje), 2 theelepels creme fraiche, ca. 50 g veldsla of andere
slasoort met kleine bladen, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 4 witte boterhammen, 20 g boter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de heilbot in de lengte in dunne plakken van ongeveer 2 cm. breed. Haal de kwarteleitjes voorzichtig uit de verpakking. Meng de tapenade en creme fraiche door elkaar.

Bereidingswijze

Verdeel de sla over de borden. Kook 12 van de 16 kwarteleitjes 4 minuten. Spoel ze af met koud water, laat ze afkoelen en pel ze. Snijd 4 gekookte eitjes doormidden. Schep op elke helft een beetje tapenade. Rol 8 gekookte eitjes in de repen heilbot, die om de eitjes passen. Prik de heilbot eventueel vast met prikkertjes. Rol de eitjes vervolgens door de bieslook. Verdeel de eitjes over de borden. Rooster vlak voor het opdienen de boterhammen. Steek met behulp van een bierglas rondjes uit het geroosterde brood. Leg de warme toast op de borden. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de 4 overbleven, ongekookte eitjes. Tik de eitjes voorzichtig op de rand van een dun glas open en laat ze in de pan glijden. Schep de eitjes op de warme toast. Dien meteen op.

Serveertip

Vervang de tapenade door rood- of zwartgekleurd viskuit of zalmforeleitjes.Vervang de heilbot door reepjes gerookte zalm.Vervang de kwarteleitjes door hardgekookte, gepelde kippeneieren. Reken op ongeveer 2 hardgekookte gepelde eieren per persoon. Een ei wordt in een plakje heilbot gewikkeld. Het andere ei wordt gehalveerd en met tapenade besmeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top