1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pasta carbonara

Pasta carbonara

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 150 g gerookte spekblokjes, 250 ml slagroom, versgemalen peper, 300 g pasta (spaghetti of een andere soort), 1 eetlepel olijfolie, ca. 12 blaadjes basilicum.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eieren los en roer de kaas erdoor.

Bereidingswijze

Bak de blokjes spek in een koekenpan lichtbruin en knapperig. Voeg de room en naar smaak versgemalen peper toe. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Roer meteen een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar kleven te voorkomen. Doe de pasta terug in de pan, die op een laag vuur staat en roer de spekjes en room er doorheen. Roer ten slotte het ei-kaasmengsel door de pasta die goed moet worden doorgewarmd. Dien op zodra het mengsel is gestold. Schep de pasta carbonara in een voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met basilicumblaadjes.

Serveertip

Kan ook als hoofdgerecht worden gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top