1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Pollo al ajillo

Pollo al ajillo

Door: anita078

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 1 personen


1 flinke kip ( ca. 1600 gram) van onbesproken herkomst
2 dl. olijfolie
10 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
2 dl. Spaanse brandy (Fundador o Carlos III )
2 dl. kippenbouillon
2 dl. droge witte wijn (in het originele recept Txacoli, maar die is in Nederland moeilijk te krijgen)
zout, en peper*
rasp van 1/2 limoen*
3 eetlepels fijn geknipte peterselie



Een heerlijk Spaans recept uit de eigen keuken van Tonnie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de kip in 8 stukken, wrijf ze in met peper, zout en citroenrasp (Jane's Krazy Mixed-Up Salt and Lemonpepper) en laat ze 1 uur staan op kamertemperatuur.
Verhit de olie in een braadpan en braad de stukken kip rondom lichtbruin, voeg bijna alle (houd 2 eetlepels achter) knoflook toe, en laat heel kort meebakken.
Blus af en flambeer met de brandy, voeg 1 dl. bouillon toe en laat alles, met deksel half op de pan, 3 kwartier zachtjes bakken, schep de stukken kip steeds om en voeg zonodig nog wat bouillon toe, de kip mag niet gaan sudderen.
Haal de stukken kip uit de pan, houd ze warm, voeg de witte wijn en resterende bouillon toe aan het braadvet en laat even flink bruisen en 5 minuten inkoken.
Leg de kip terug in de saus, lepel er wat van de saus overheen en strooi de peterselie en de rest van de knoflook over de kip.
Eet de pollo met een tomatensalade en brood en dep daarmee vooral de saus op.

Mijn speciale een eeuwigdurende dank gaat uit naar Tonnie, zie zijn of haar reactie hier beneden. Dit werkelijke (h)eerlijke recept is een ware aanrader uit de SPAANSE keuken. Geen idee waar ik in 2005 het recept vandaan heb gehaald maar Tonnie is van de bronvermelding politie en verveelde zich misschien een beetje dig weekend...dus bij deze. OMNOMNOMNOMNOM Overgens stond er nergens bij dat het zelf bedacht was of uit eigen keuken maar dit ter zijde. In ieder geval heb ik behalve vele malen smakelijk gegeten van zijn of haar recept er nu ook nog smakelijk om gelachen. Misschien kan je op je eigen pagina nog wat heerlijk recepten zetten Tonnie dan ga ik ze op zeker uitproberen!

Bron

Tonnie van NL Culinair of misschien ook weer iemand anders :gemeeniede:



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita078
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top