1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Plaattaartje met asperges en ham

Plaattaartje met asperges en ham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 4 personen


500 g witte asperges
zout
2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
150 g ham (plakjes)
3 takjes peterselie
125 g mascarpone
1 ei versgemalen peper
nootmuskaat
1 eetlepel zachte roomboter
1 eetlepel bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Keukenpapier
bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Intussen oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.

Bereidingswijze

Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang. Naast elkaar op bakplaat leggen. Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar een kant over bladerdeegrepen verdelen.

Bestrijken met boter. In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen rest van ham in brede repen snijden.

Serveertip

Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van landgoedkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van landgoedkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top