Penne Gorgonzola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Pittig pastarecept voor even snel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Gorgonzola
3 eetlepels bloem
50 gram roomboter
250 cc runderboullion
150 gram Ham
Peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de kaas in blokjes. De ham in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan voeg nadat deze gesmolten is de bloem erbij en roer dit tot een compacte massa.

Voeg scheutje voor scheutje de boullion toe tot er een fijne saus ontstaat. Nu de kaas toevoegen en laten smelten, voeg peper naar smaak toe (hoe grover hoe lekkerder).

Kook de penne (ik neem altijd de verse pasta van Albert Heijn) beetgaar en giet deze af in een vergiet.
Als de kaas gesmolten is ham toevoegen en laten warmen. Klaar is uw avondmaal.

Serveertip

Lekker hierbij smaakt de tomatenciabatta van (alweer) Albert Heijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten