1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Penne Gorgonzola

Penne Gorgonzola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 4 personen


250 gram Gorgonzola
3 eetlepels bloem
50 gram roomboter
250 cc runderboullion
150 gram Ham
Peper uit de molen



Pittig pastarecept voor even snel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kaas in blokjes. De ham in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan voeg nadat deze gesmolten is de bloem erbij en roer dit tot een compacte massa.

Voeg scheutje voor scheutje de boullion toe tot er een fijne saus ontstaat. Nu de kaas toevoegen en laten smelten, voeg peper naar smaak toe (hoe grover hoe lekkerder).

Kook de penne (ik neem altijd de verse pasta van Albert Heijn) beetgaar en giet deze af in een vergiet.
Als de kaas gesmolten is ham toevoegen en laten warmen. Klaar is uw avondmaal.

Serveertip

Lekker hierbij smaakt de tomatenciabatta van (alweer) Albert Heijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van landgoedkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van landgoedkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top