1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoenpuree
  6. Pompoensoep

Pompoensoep

  • Slanke keuken, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kilo pompoen
2 uien
1 teentje knoflook
1 eetl (zonnebloem)olie
2 eetl tuinkruidenbouillonpoeder
1 liter water
basilicum, tijm, majoraan



Uit het boek Het Langzaam-aan-dieet, voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schil de uien en snijd ze in stukjes.

Bereidingswijze


Fruit de uien en een uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie.
Voeg daarna de stukjes pompoen, de tuinkruidenbouillonpoeder en 1 liter water toe.
Breng dit aan de kook en laat de pompoen in 15 tot 20 minuten gaar worden.
Laat de soep iets afkoelen en pureer deze daarna met een blender of staafmixer tot een gladde massa.
Warm de soep tot slot nog even door en maak hem op smaak met basilicum, tijm en majoraan.

Door de dikke pompoenpuree voelt de soep heel romig aan, terwijl er toch nauwelijks vet in zit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Als je er (volkoren)brood bij eet is het een lekker hoofdgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top