Pompoensoep

  • Slanke keuken, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2005

Uit het boek Het Langzaam-aan-dieet, voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo pompoen

2 uien

1 teentje knoflook

1 eetl (zonnebloem)olie

2 eetl tuinkruidenbouillonpoeder

1 liter water

basilicum, tijm, majoraan

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Schil de uien en snijd ze in stukjes.

Bereidingswijze


Fruit de uien en een uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie.

Voeg daarna de stukjes pompoen, de tuinkruidenbouillonpoeder en 1 liter water toe.

Breng dit aan de kook en laat de pompoen in 15 tot 20 minuten gaar worden.

Laat de soep iets afkoelen en pureer deze daarna met een blender of staafmixer tot een gladde massa.

Warm de soep tot slot nog even door en maak hem op smaak met basilicum, tijm en majoraan.


Door de dikke pompoenpuree voelt de soep heel romig aan, terwijl er toch nauwelijks vet in zit.

Serveertip

Als je er (volkoren)brood bij eet is het een lekker hoofdgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten