scampi met curry en rijst

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg scampi
3 uien
1 eetlepel olijfolie
klontje boter
50cl room
2 koffielepels curry
200 gr rijst
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wok of pan

Voorbereiding

scampi's pellen staartje aanlaten en een snede op de rug maken en het darmkanaal verwijderen.

Bereidingswijze

Laat de uien fruiten in een soeplepel olie met klontje boter, voeg de curry er aan toe en laat enkele min. al roerend bakken.
Voeg de scampi eraan toe met wat zout, doe het deksel op de pan en laat gedurende 10 - 15 min braden op een zacht vuurtje. Voeg er vervolgens de room aan toe , laat nog een 5 min. stoven om de saus te binden en draai het vuur lager.

Serveertip

Opdienen met gekookte rijst en bestrooit met peterselie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chrisv11 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten