scampi met curry en rijst
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kg scampi3 uien
1 eetlepel olijfolie
klontje boter
50cl room
2 koffielepels curry
200 gr rijst
zout
Benodigdheden
wok of pan
Voorbereiding
scampi's pellen staartje aanlaten en een snede op de rug maken en het darmkanaal verwijderen.
Bereidingswijze
Laat de uien fruiten in een soeplepel olie met klontje boter, voeg de curry er aan toe en laat enkele min. al roerend bakken.
Voeg de scampi eraan toe met wat zout, doe het deksel op de pan en laat gedurende 10 - 15 min braden op een zacht vuurtje. Voeg er vervolgens de room aan toe , laat nog een 5 min. stoven om de saus te binden en draai het vuur lager.
Serveertip
Opdienen met gekookte rijst en bestrooit met peterselie.