ENGELSE KERST CAKE

  • Engels,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor ronde vorm 20 cm. of vierkante 18 cm.

Fruit:
150 gram citroenrasp
100 gram amandelschaafsel
120 gram rode en groene bigarreaux in vieren gesneden
310 gram bruine rozijnen
310 gram blanke rozijnen
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
6 eetlepels whisky

Cake:
250 gram bloem
50 gram gehakte amandelen of amandelpoeder
snufje zout
3 theelepels koekkruiden
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
200 gram boter
200 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe al het fruit met geschaafde amandelen, sinaasappel en whisky bij elkaar in een kom en laat 1 nacht staan.

- mix boter en suiker
- zeef de bloem, de gehakte amandelen, het zout en de
kruiden door elkaar
- kluts een voor een de eieren en doe ze een voor een bij het
boter/suikermengsel. Na elk ei een eetlepel bloem om
een mooi glad mengsel te krijgen.
- lepel het bloemmengsel erdoor en als laatste het fruit

Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Maak ook een stuk bakpapier op maat voor de bovenkant van de taart. Maak het deeg in het midden lager om een zo glad mogelijke bovenkant te krijgen. Doe halverwege de kooktijd het bakpapier op de bovenkant.
Oven op 160 graden ongeveer 2-4 uur. Prik met breinaald tot deze er droog uitkomt, dan is de cake klaar.
Goed laten afkoelen. Deze taart is het lekkerst als hij 2 a 3 maanden bewaard wordt, pak dan goed in in frisfolie of aluminiumfolie. Nog lekkerder wordt de taart als hij een paar keer met whisky of cognac wordt ingesmeerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten