1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Omgekeerde Rabarbertaart

Omgekeerde Rabarbertaart

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Ingrediënten 8 personen


500 g rabarber
100 g boter
100 g gele basterdsuiker
125 g bloem
1 tl poedersuiker
zout
1 eidooier


Verder heb je nodig


Twee messen
deegroller
dichte vuurvaste taart vorm



Dit recept zag ik op internet staan. lijkt me erg lekker. vandaar dat ik het geleend heb van Hannie Merkelijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rabarber schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm. snijden.
In een vuurvaste en dichte taartvorm van metaal of glas met een doorsnede
van 24 cm,50 g boter op een zacht vuur laten smelten. De gele basterd suiker
erdoor roeren. De stukjes rabarber er naast elkaar in leggen. Op een grote
pit zachtjes verwarmen tot het mengsel karameliseert en stroperig wordt.
Laten afkoelen. Boven een kom bloem, poedersuiker en een snufje zout zeven.
50 g koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door de
bloem snijden. De eidooier en ca. 2 el koud water toevoegen en met koele
hand snel tot een soepel deeg kneden. Het deeg minstens 1/2 uur in de
koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200 graden. Het werkvlak bestuiven
met bloem en het deeg uitrollen tot een ronde lap van ca. 26 cm. De deeglap
over de rabarber leggen en aan de rand voorzichtig naar de bodem drukken. In
het midden van de oven de taart in ca 20 min goudbruin en gaar bakken. Een
platte schaal op de vorm leggen. Samen keren en de taart op de schaal laten
glijden. Deze taart is lauwwarm het lekkerst. Een bolletje vanille-roomijs
smeekt er heerlijk bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top