Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wonderdeeg

Wonderdeeg

Door: ellisbude

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Ingrediënten


300 gram bloem
150 gram boter
1 ei
1 paplepel zout
3 eetlepels magere yoghurt


Verder heb je nodig


Mengkom
Twee messen
Bloem voor het uitrollen
Deegrol
Plastic van de rol tegen uitdrogen


Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit deeg kan goed s morgens al gemaakt worden. Zo krijgt het genoeg tijd om te rusten en is het kant en klaar op het moment dat je het nodig hebt.

Bereidingswijze

Stort de bloem in de kom Voeg de boter toe en snijd deze door de bloem, totdat er korreltjes ter grootte van een erwt zijn ontstaan Voeg dan de overige ingredienten toe en snijd deze er ook doorheen Kneed tenslotte even met koele handen totdat er een soepel deeg is ontstaan Laat dit deeg nu minimaal 10 min. rusten Afhankelijk waarvoor je het deeg gaat gebruiken kun je het nu:

Voor taarten uitrollen en in de vorm leggen, met een vork inprikken en weer laten rusten op een koele plek
Moet het gebak een meer "bladerdeegachtige" struktuur hebben:Rol het dan uit, vouw het vierdubbel, rol weer, vouw weer en rol weer Leg het nu, opgevouwen 10 min. in een diepvries(vak) Herhaal het vouwen en rollen en het korstdeeg is klaar voor gebruik

Serveertip

Verpak kleine cocktailworstjes in lapjes van dit deeg en bak ze in de oven (200 ?C) Of een kaas/kruidenmengsel Of champignons die even aangebakken zijn met ui, knoflook en peterselie Laat je creativiteit maar los!!!!
Of maak er Mariannes Kiptaart uit Griekenland met Feta mee!



Deel dit recept

Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellisbude
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top