Wonderdeeg

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram bloem
150 gram boter
1 ei
1 paplepel zout
3 eetlepels magere yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
Twee messen
Bloem voor het uitrollen
Deegrol
Plastic van de rol tegen uitdrogen

Voorbereiding

Dit deeg kan goed s morgens al gemaakt worden. Zo krijgt het genoeg tijd om te rusten en is het kant en klaar op het moment dat je het nodig hebt.

Bereidingswijze

Stort de bloem in de kom Voeg de boter toe en snijd deze door de bloem, totdat er korreltjes ter grootte van een erwt zijn ontstaan Voeg dan de overige ingredienten toe en snijd deze er ook doorheen Kneed tenslotte even met koele handen totdat er een soepel deeg is ontstaan Laat dit deeg nu minimaal 10 min. rusten Afhankelijk waarvoor je het deeg gaat gebruiken kun je het nu:

Voor taarten uitrollen en in de vorm leggen, met een vork inprikken en weer laten rusten op een koele plek
Moet het gebak een meer "bladerdeegachtige" struktuur hebben:Rol het dan uit, vouw het vierdubbel, rol weer, vouw weer en rol weer Leg het nu, opgevouwen 10 min. in een diepvries(vak) Herhaal het vouwen en rollen en het korstdeeg is klaar voor gebruik

Serveertip

Verpak kleine cocktailworstjes in lapjes van dit deeg en bak ze in de oven (200 ?C) Of een kaas/kruidenmengsel Of champignons die even aangebakken zijn met ui, knoflook en peterselie Laat je creativiteit maar los!!!!
Of maak er Mariannes Kiptaart uit Griekenland met Feta mee!

Laatste reacties

annetvank avatar
annetvank 06-03-2006

Ik neem je recept mee, leuk idee, yoghurt door het deeg! bedankt, Annet

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 12-11-2005

Hoi! Neem je recept van dit wonderdeeg mee!Bedankt,Lut.

tiny55 avatar
tiny55 10-11-2005

Lijkt mij een makkelijk recept, ga het zeker een keer proberen.

anjad avatar
anjad 04-11-2005

Ik heb je recept voor het wonderdeeg meegenomen. Ga het direct uitproberen!. <br>Bedankt, Anja

mvb275 avatar
mvb275 02-08-2005

Heb dit recept meegenomen ik lees dat ik het ook kan laten kneden met de broodbakmachine dat is mooi handig. Bedankt groetjes Mieke

inkie18 avatar
inkie18 25-05-2005

Altijd handig om zo'n recept bij de hand te hebben. Ik neem het mee. groetjes Inge alias Inkie18

brenda77 avatar
brenda77 23-05-2005

Ik neem hem mee, goed idee trouwens in de broodbakmachine, ik denk dat dit de basis voor mijn avondmaaltje gaat worden.

mi49 avatar
mi49 18-05-2005

Hoi, Ik kwam je recept tegen bij een recept van Marianne Oud, en lijkt me lekker handig, bedankt en groetjes, Milla

marianneoud avatar
marianneoud 18-05-2005

Heb je recept meegenomen. Je moet je wonderdeeg onder mijn recept zetten Tenminste dat doorloggen. Dan geef je mensen een idee!! TOP Marianne

ger.verbrugge avatar
ger.verbrugge 09-05-2005

Hallo Ellis, <BR>Ik vind het recept hartstikke leuk, ik wil het gauw een keer maken want het lijkt me lekker! <BR> Dan hoor je het nog wel, <BR> Groetjes van Ger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten