Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Uiensoep

Uiensoep

Door: rijacaro

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Ingrediënten 4 personen


1 liter runderbouillon - 250 gram ui - 30 gram boter - 30 gram bloem - geraspte kaas - geroosterd brood - peper - zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Sauteer deze in de boter even aan. Wanneer ze half gekleurd zijn voegen we de bloem toe en laten het verder bakken tot de uien de gewenste bruine kleur hebben. Voeg dan de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Men kan dan de soep pureren met de Mixer, of door een zeef, of de uien er gewoon inlaten. Leg in de soepkoppen een paar stukjes geroosterd brood. Schenk er de soep op. Bestrooi de oppervlakte met geraspte kaas en laat ze onder de salamander even bakken. Men kan 1 dl van de bouillon vervangen door evenveel melk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top