1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Irish stew

Irish stew

Door: mohsin

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gr.magere lamslappen,in grote dobbelstenen gesneden,zout,peper,40 gr.boter,1 kg.aardappelen,geschild en in dobbelstenen,500 gr.winterwortel,geschrapt en in plakjes,3 uien,gesnipperd,1 prei in ringen,mespuntje tijm,500 gr.savooienkool,gesnipperd.


Verder heb je nodig


Mes,plank,pan.


Lamsstoofpotje,per portie 520 kcal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een grote stoofpan en bak het vlees rondom bruin.
Schenk er wat water bij,temper het vuur en leg er een deksel op.
Laat het vlees 45 min.zachtjes stoven.
Haal het met het stoofvocht uit de pan.
Schenk een bodem water in de pan en voeg er aardappelen,wortel,ui en prei aan toe.
Strooi er zout,peper en tijm over.
Leg het vlees erbovenop.
Bedek het met de kool en schenk er het stoofvocht van het vlees over uit.
Breng alles aan de kook,leg het deksel op de pan en temper het vuur.
Laat het gerecht circa 60 min.zachtjes stoven.

Bereidingswijze

Zie boven



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mohsin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top