1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocoladecreme met limoen

Chocoladecreme met limoen

Door: femkemireille

  • Belgisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 6 personen


- ? ltr room
- 250 gr bittere chocolade
- 6 eierdooiers
- 150 gr fijne suiker
- schil van 2 onbehandelde limoenen
- kruidnagelpoeder


Verder heb je nodig


* weegschaal
* maatbeker
* mes
* 6 hoge glazen
* kom
* garde
* 2 pannetjes
* julienne-mes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

1 Breng de room met een mespunt kruidnagelpoeder tot tegen de kook aan. Breek chocolade in stukjes en doe hem erbij.
Laat zachtjes verwarmen tot de chocolade gesmolten is.
2 Klop de eierdooiers los. Roer ze, van het vuur af, door de chocolade. Verdeel over 6 hoge glazen.
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
3 Snij de limoenschil in flinterdunne staafjes. Blancheer ze 1 minuut in water, laat ze schrikken in koud water.
4 Breng 1 dl water aan de kook met de suiker. Doe er de schilletjes bij. Laat 5 minuten sudderen. Laat afkoelen. Werk het dessert af met (uitgelekte) limoenschilletjes.

Serveertip

-



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top