Kip Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 kippendijen, ontbeend, met vel

bosje lente-uitjes

zevenkruidenpoeder


Voor de Yakitorisaus:


1 1/2 dl sojasaus

90 gram suiker

2 eetlepels sake of droge sherry

1 eetlepel bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer voor de saus de sojasaus, suiker en sake of sherry door de bloem in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is. Zet weg.
Snijd elke kippendij in zes stukjes en snijd daarna de lenteui in schuine stukken van 3 cm lang.
Rijg de kip en lenteui om en om aan in koud water geweekte satestokjes. Grilleer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar maar nog sappig is onder een middelhoge grill of op de barbecue. Kwast de spiesjes regelmatig in met saus.
Serveer de extra yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

helenaatjeuh avatar
helenaatjeuh 08-11-2008

Klinkt lekker!

suzannehaanen avatar
suzannehaanen 17-03-2006

Ik vond deze Yakitori erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar! Groetjes suzanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten