1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Kip Yakitori

Kip Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 4 personen


6 kippendijen, ontbeend, met vel
bosje lente-uitjes
zevenkruidenpoeder
Voor de Yakitorisaus:
1 1/2 dl sojasaus
90 gram suiker
2 eetlepels sake of droge sherry
1 eetlepel bloem



Kip Yakitori
Kip Yakitori
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer voor de saus de sojasaus, suiker en sake of sherry door de bloem in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is. Zet weg.
Snijd elke kippendij in zes stukjes en snijd daarna de lenteui in schuine stukken van 3 cm lang.
Rijg de kip en lenteui om en om aan in koud water geweekte satestokjes. Grilleer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar maar nog sappig is onder een middelhoge grill of op de barbecue. Kwast de spiesjes regelmatig in met saus.
Serveer de extra yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top