1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA

KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 6 personen


75 gr rijst

1,25 l melk

vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden

250 gr basterdsuiker

6 eierdooiers

kaneel

2 citroenen

2,25 dl slagroom



DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de rijst in een zeef. kook hem 5 minuten en laat hem goed uitlekken. verhit 4,25 dl melk en voeg de rijst, 4 el suiker en een half vanillestokje toe. laat alles sudderen tot de rijst is uitgezet en het mengsel dik is geworden (ca. 25 min.). roer de resterende suiker door de eierdooiers in een vuurvaste kom die op een pan kokend water past.

verhit de resterende melk en roer deze met de andere helft van het vanillestokje door het eimengsel. laat dit al roerend koken tot de vla aan de bolle kant van de lepel blijft hangen. verwijder het vanille stokje. roer de rijst met wat kaneel door de vla en laat alles helemaal afkoelen.

snijd zes ronde schijven schil uit de citroenen. blancheer ze 2 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en houd ze onder de koude kraan. klop de slagroom stijf en schep deze door de rijst. schep de rijstvla in een ondiepe kom en steek de citroenrondjes er schuin in. laat de vla in de koelkast goed koud worden en bestrooi hem voor het serveren met kaneel.

Serveertip

Gewoonlijk wordt de rijstvla bestrooid met kaneel, maar het kan ook versierd worden met druiven of partjes mandarijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top