1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Entrecote

Entrecote

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 2 personen


- 2 entrecotes

- 3 tomaten

- 2 rode uien

- 3 teentjes knoflook

- 100 gram gewelde abrikozen

- 2 theel. gemalen koriander (ketoembar)

- 1 theel. gemalen komijn (djinten)

- 1 theel. zwarte peper

- 4 eetl. olijfolie

- 1 eetl. tomatenpuree

- 2 ? dl vers gezette sterke koffie

- zout

- grillpan






Entrecote met abrikozenkoffiesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken. Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout

Bereidingswijze

Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Serveertip

Lekker met couscous en sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top