1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenshaas
  4. Varkenshaas met satevulling

Varkenshaas met satevulling

Door: anita078

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten


? 100 g Varkensgehakt
? 400 g Varkenshaas
? 1 eetlepel gehaktkruiden (sate, zakje Silvo)
? zout
? peper (versgemalen)
? 150 g aardappel (geschild, in stukjes)
? 150 g sperziebonen
? 150 g wortel (in stukjes)
? 150 g bloemkool (roosjes)
? 150 g seroendeng (Indonesisch kokosstrooisel)
? stoompan
? cocktailprikkers



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng in een kom het gehakt en de satekruiden door elkaar. Snijd de Varkenshaasjes in de lengte in, zodat er een zakje ontstaat. Bestrooi het vlees van binnen en buiten met zout en peper. Vul de Varkenshaas met het sategehakt. Vouw de Varkenshaas om de vulling heen en sluit deze met een paar cocktailprikkers.
2. Leg de Varkenshaas met de sluiting naar boven in een stoompan en stoom het vlees 10 minuten.
3. Voeg de stukjes aardappel en sperziebonen toe en stoom deze 4 minuten met het vlees mee. Voeg tenslotte de wortel en bloemkoolroosjes toe en stoom deze 6 minuten mee.
4. Snijd de Varkenshaas in plakken en verdeel deze met de groenten over 4 borden. Garneer het gerecht met seroendeng.

Lekker met satesaus en rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita078
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top