1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Minifrietjes met Thaise kwartel

Minifrietjes met Thaise kwartel

Door: vifke

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 4 personen


12 kleine vastkokende aardappelen
olijfolie
zout en peper
bloem
1 teentje look
frituurolie
1 el sesamzaad
2 dl sojasaus
6 el suiker
tabasco (enkele druppels)
platte peterselie (enkele blaadjes)
20 kwartelbouten
1 dl Japanse rijstwijn



Als je iets speciaals tevoorschijn wil toveren, is dit het perfecte gerecht. De bereiding neemt bovendien niet veel tijd in beslag. Oosters - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 23 minuten (Kook- en baktijd aardappelen: 13 min Bereidingstijd: 10 min) - voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de geschilde aardappelen tot kleine frietjes van 0,5 op 4 cm. Kook ze halfgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en dep ze droog in een keukenhanddoek.

Bereidingswijze

Frituur ze gedurende 6 a 8 min op 180?C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng de sojasaus, Japanse rijstwijn, fijngeperste look, tabasco en suiker aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het geheel een beetje stroperig wordt. Voeg het sesamzaad toe. Kruid de kwartelbouten met zout en peper. Rol ze in de bloem. Bak de bouten in olijfolie tot ze een goudbruin kleurtje hebben.

Serveertip

Verdeel de bouten, minifrietjes en Thaise saus over 4 borden. Garneer met de fijngesneden peterselie. Tip:Op zoek naar iets anders dan kwartel? Kip, varkensvlees, eendenfilet of verse zalm zijn goede alternatieven.
Sherry of een zoete witte wijn zijn lekkere alternatieven voor de Japanse rijstwijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top