1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas
  5. Knoflookgarnalen Tapas

Knoflookgarnalen Tapas

Door: ghislaine1941

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2005

Ingrediënten 2 personen


Ca. 250 gram grotere garnalen (rauw)
2 el olie
1 el gehakte knoflook
1 laurierblad
1/4 - 1/2 tl pepervlokken, zijn gekneuste verse peperkorrels
1 el vers gehakte peterselie
2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past)



1 van de bekendste tapas...lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het darmkanaal verwijderen uit de reuzegarnalen. Het idee garnalendrek te eten is niet erg aantrekkelijk.
De grote hoeveelheid olie verhitten (dit is voor in de ovenschaaltjes).

Verhit de olie en bak daarin de laurier en pepervlokken (als je minder knoflooksmaak wil kun je de knoflook al toevoegen). Zachtjes bakken, dan de garnalen toevoegen en heel eventjes bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Pan eventjes op hoog vuur en dan de knoflook toevoegen en van het vuur nemen. Eventjes goed mengen.

Bereidingswijze

Garnalen verdelen over de ovenschaaltjes en dan overgieten met de hete olie tot de garnalen onder staan. Bestrooien met peterselie en eventueel nog wat peper en zout om de olie op smaak te brengen.

Serveertip

Lekker met stokbrood .Tips: ipv peterselie kan je ook verse oregano gebruiken of zelfs verse koriander of gedroogde pepers, de pepers zeer klein snijden en een beetje runderbouilonpoeder toevoegen,super.
Vervang de peper door gedroogde pili-pili en op het laatste blussen met een goede scheut witte wijn,echt spaans.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top