1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zoetzuur van witte kool

Zoetzuur van witte kool

Door: ellisbude

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2005

Ingrediënten



750 gr. witte kool
2 rode paprika's
2 groene paprika's
4 eetl. sesamzaad
2 dl. (inmaak)azijn
4 eetl. (bruine)suiker
2 eetl. zeezout


Verder heb je nodig



(Keulse)pot
Afsluitplankje
Zware steen ? 2 kg
Theedoek


Lekker bij rijstgerechten natuurlijk, doet het ook goed op buffetten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Verwijder de zaadjes en witte randen uit de paprika's en snij de paprika's in smalle reepjes
Haal de buitenste bladeren van de kool (bewaar deze en trek ze mee in een bouillon)
Snij de rest van de kool ook weer in zeer dunne reepjes

Bereidingswijze


Rooster de sesamzaadjes op zacht vuur
Roer goed, om aanbranden te voorkomen
Blancheer de paprikareepjes 3 minuten in kokend water
Vermeng de azijn met de suiker en het zout, totdat deze volledig zijn opgelost
Doe de kool, paprika en de sesamzaadjes goed dooreengemengd in de (aardewerken) pot Giet hierover de azijn
Leg het plankje erop en druk goed aan Leg de steen erop, zodat alles onder de vloeistof blijft
Dek af met een schone doek en zet de pot weg op een koele donkere plaats
Na 3 uur is dit zoetzuur al te eten. In de pot is het ? 1 week houdbaar. Wil je het zoetzuur langer bewaren doe deze dan over in een glazen pot en pasteuriseer in de oven of in kokend water (10 min bij ? 90 ?C)

Serveertip


Bij rijsttafels
Bij een zomerse barbecue
Als tussendoortje met kaas



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellisbude
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top