Zoetzuur van witte kool

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2005

Lekker bij rijstgerechten natuurlijk, doet het ook goed op buffetten

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 750 gr. witte kool

  • 2 rode paprika's

  • 2 groene paprika's

  • 4 eetl. sesamzaad

  • 2 dl. (inmaak)azijn

  • 4 eetl. (bruine)suiker

  • 2 eetl. zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • (Keulse)pot

  • Afsluitplankje

  • Zware steen ? 2 kg

  • Theedoek

Voorbereiding


  • Verwijder de zaadjes en witte randen uit de paprika's en snij de paprika's in smalle reepjes

  • Haal de buitenste bladeren van de kool (bewaar deze en trek ze mee in een bouillon)

  • Snij de rest van de kool ook weer in zeer dunne reepjes

Bereidingswijze


  • Rooster de sesamzaadjes op zacht vuur

  • Roer goed, om aanbranden te voorkomen

  • Blancheer de paprikareepjes 3 minuten in kokend water

  • Vermeng de azijn met de suiker en het zout, totdat deze volledig zijn opgelost

  • Doe de kool, paprika en de sesamzaadjes goed dooreengemengd in de (aardewerken) pot
  • Giet hierover de azijn

  • Leg het plankje erop en druk goed aan
  • Leg de steen erop, zodat alles onder de vloeistof blijft

  • Dek af met een schone doek en zet de pot weg op een koele donkere plaats

Na 3 uur is dit zoetzuur al te eten. In de pot is het ? 1 week houdbaar. Wil je het zoetzuur langer bewaren doe deze dan over in een glazen pot en pasteuriseer in de oven of in kokend water (10 min bij ? 90 ?C)

Serveertip


  • Bij rijsttafels

  • Bij een zomerse barbecue

  • Als tussendoortje met kaas

Laatste reacties

jokewvg avatar
jokewvg 24-04-2005

Eindelijk het recept van zoetzure wittekool gevonden........ben er al zo lang naar op zoek! Bedankt Ellis! Lieve groetjes Joke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten