Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rosbief
  6. Rosbief

Rosbief

Door: riavreven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2005

Ingrediënten 4 personen


- 900 gram rosbief

- 5 bosuitjes

- 2 teentjes knoflook

- 3 cm verse gemberwortel

- grote bos peterselie

- 2 Spaanse rode pepers

- 1 stengel citroengras

- 2 eetl. zonnebloemolie

- 1 eetl. sojasaus

- 2 blikken kokosmelk (a 400ml)

- 1 limoen

- zout

- braadslede






Rosbief in kokosmelk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een bakpan met dikke bodem, schroei de rosbief dicht zonder olie. Haal het vlees uit de pan en leg deze in de braadslede. Was de bosuitjes en snij ze in stukken. Pel en snipper de knoflook. Schil en hak de gemberwortel. Was de peterselie en hak deze grof. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en snij de pepers in ringetjes. Snij het citroengras in stukken. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin, op een matig vuur, de bosui met de knoflook en de gember, totdat deze zacht zijn. Voeg de sojasaus, de helft van de peterselie en de Spaanse peper toe. Verdeel dit groentemengsel over het vlees. Schenk de kokosmelk erover en knijp de limoen boven het vlees uit. Leg het citroengras op de groenten en bak het vlees midden in de oven ca. 35 minuten

Bereidingswijze

Zeef de saus, breng deze op smaak met zout en schenk de saus over het vlees. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveertip

Lekker met geroosterde aardappelpartjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top