Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Karbonade met ananas-kerriesaus

Karbonade met ananas-kerriesaus

Door: schnuckie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2005

Ingrediënten 4 personen


4 rib- of haaskarbonades

25 g boter

1 blik ananasstukjes op eigen sap (227 g)

1 gele paprika, in stukjes

1/2 eetlepel milde kerriepoeder

125 ml creme fraiche

2 eetlepels bieslook, fijngeknipt



Bron AH

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In Koekenpan boter smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Vuur lager zetten, deksel op pan leggen en karbonades 10 min. zachtjes laten sudderen. Beetje water toevoegen als boter te bruin wordt of om aanbakken te voorkomen. Ananasstukjes afgieten; sap opvangen. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet paprikastukjes 3 min. bakken. Ananas en kerriepoeder toevoegen. Creme fraiche erdoor roeren en laten smelten. Saus eventueel verdunnen met wat ananassap, op smaak brengen met zout en peper. Kerriesaus over karbonades scheppen en bestrooien met bieslook. Lekker met (noten)rijst en salade van ijsbergsla.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top