1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kroepoek
  6. bakbanaan gepaneerd met kroepoek en gegratineerde witlof

bakbanaan gepaneerd met kroepoek en gegratineerde witlof

Door: kramer1274

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2005

Ingrediënten 4 personen


12 kleine bakbananen

6 el. kroepoek, ongebakken

2 stuks eiwitten, losgeklopt

3 el. bloem

peper

zout

500 gr. witlof

1 stuk peper, rode

2 el. peterselie, verse, grofgehakte

3 el. schenkhoning

100 gr. geitenkaas





PITTIG EN ZONDER VLEES

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de bananen

haal de bananen door de bloem en daarna door het eiwit

rol de bananen door de fijn gemalen kroepoek en druk goed aan

verwarm olie tot 180 graden C en frituur hierin de gepaneerde bananen

snijd de witlof overlangs in vieren en snijd het schoon gemaakte pepertje fijn

leg de witlof op een beboterde ovenplaat en druppel de honing over de witlof

strooi het fijn gesneden pepertje erover

kruimel de geiten kaas hierover en zet de plaat in een oven van 200 graden C

gaar de witlof in ca 20 minuten

serveer de witlof samen met de bananen op een bord en bestrooi met de peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top