Koude kip met sesam-chilisaus
- Chinees, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-04-2005
Afkomstig uit de Chinese provincie Sichuan, ook wel genoemd Bon-Bon kip; een heerlijk lunchgerecht
Ingrediënten 4 personen
-500 g kippeborst zonder vel en bot-1 lente uitje
-1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
-40 g verse koreander (stelen en blaadjes)
SAUS:
-stukje vers geraspte gember van 2,5 cm
-1 teen knoflook (uit de knijper)
-2 el sesampasta
-1 el sesamolie
-2,5 th lepels chiliolie
-4 th lepels lichte chinese sojasaus
-1/2 th lepel gemalen geroosterde Sichuan peperkorrels
Voorbereiding
-maak de saus door al de ingredienten in een schaaltje te mengen
-snij de kip in reepjes van 1 cm en leg ze in een koekepan
-zet ze 5 min onder water en voeg wat zout toe met het lente uitje en de selder en breng alles op hoog vuur aan de kook, draai het vuur lager en laat nog 5 min sudderen , tot de kip gaar is en volledig wit
-haal de kip met een schuimspaan uit de pan en spoel deze af onder de koude kraan
-bewaar het kookvocht
-trek het vlees uit elkaar en zet apart
Bereidingswijze
-snij de korianderstelen zeer fijn en de blaadjes grof
-voeg 3 el van het kookvocht aan de saus toe en roer dooreen
-meng kip , selderij, korianderstelen en saus
-leg alles in een schaal en strooi de korianderblaadjes erover
Serveertip
meteen serveren met een groene eenvoudige salade
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties