1. Home
  2. Recepten
  3. Spinazie
  4. amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas

amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas

Door: rhaz

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2005

Ingrediënten 12 personen


1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplank, koksmes, schaal, bak met ijskoud water, schuimspaan, vergiet, oven


Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het stokbrood in plakjes van 1,5 cm dik. Pers de knoflook en vermeng met de olijfolie, besmeer hiermee beide zijden van de plakjes stokbrood en bak deze in de oven goudbruin (oven 10 min. voorverwarmen op 200 graden, afbakken in ca. 5 min.)

Breng ca. 1,5 ltr. water aan de kook. Verwijder de steeltjes van de spinazie en leg de blaadjes in een grote schaal en overgiet ze dan met het kokende water. Enkele minuten laten staan, dan de blaadjes eruitscheppen en even in de bak ijswater leggen. Daarna in een vergiet, schudden en goed laten uitlekken. Spreid de blaadjes spinazie uit over een vel plastic folie, blaadjes moeten elkaar goed overlappen!
Roer de geitenkaas door de roomkaas en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de spinaziebladeren, bestrooi daarna met fijngehakte spaanse pepers. Rol de spinazie op en snij deze met een goed scherp mes in plakken van ca. 1cm dik en leg deze op de plakjes stokbrood. Smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rhaz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top