Originele Vietnamese loempia's met een sojadip 20 stuks

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-04-2005

niet te onderscheiden van de loempiakraam.. en niet al te moeilijk te maken..ideaal als lekkere snack maar als borrelhapje kan ie ook niet stuk!!

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de loempia's
1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)
1 krop paksoi
1 krop ijsbergsla
200 g tauge
1 bos Thaise basilicum
2 rode pepers
keukenpapier

Voor de sojadip:
2 duimpjes gember
1 stengel citroengras
2 tenen knoflook
1 el sesamolie
1 dl sojasaus
2 el vissaus
= dl rijstazijn
1 vijzel (of evt. een blender)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg twee vellen keukenpapier op de aanrecht en bevochtig deze. Maak twee rijstvellen nat onder de kraan en leg op het keukenpapier. Leg er twee vellen keukenpapier bovenop en maak weer twee rijstvellen op. Maak zo om en om laagjes en bevochtig het met extra water. Laat dit ongeveer tien minuten staan. Snijd het groen van de paksoi in grove stukken. Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de paksoi, tauge en de blaadjes van de Thaise basilicum. Voeg de in ringetjes gesneden rode pepers toe (deze kun je eventueel ook weglaten). Pak voorzichtig een rijstvel. Leg er wat van het slamengsel in en rol voorzichtig op. Maak zo alle rolletjes. Voor de sojadip

Snijd de gember en het citroengras fijn. Stamp dit heel fijn in de vijzel. Pers de knoflook er boven uit. Voeg terwijl je aan het stampen bent de sesamolie toe. Doe het mengsel in een bakje en voeg de sojasaus, rijstazijn, vissaus en rietsuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Serveer deze dip met de Vietnamese loempia's.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

partymamma avatar
partymamma 11-04-2005

En ik neem deze ook mee. Bedankt, Partymamma

mathy48 avatar
mathy48 09-04-2005

Ook deze neem ik mee, heerlijk. Mathy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten