1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensvlees

Varkensvlees

Door: basalk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram mager varkensvlees, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 groene pepers, 2 rode paprika's, 3 eetlepels maisolie, 1 takje lavas, 3 dl. bouillon, 35 gr. tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, 2 eetl. ketjap manis, azijn


Verder heb je nodig


Braadpan met dikke bodem


Goed voor hart en bloedvaten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes, pel en snipper de ui, halveer de pepers en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten, snijd ze dan in smalle ringen, halveer de paprika's verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, bak het vlees in hete olie snel aan alle kanten bruin, voeg de ui toe en pers de knoflook er boven uit en bak deze 2 minuten mee,voeg dan de pepers, de paprika's en de lavaplant toe en bak deze al roerende 3 minuten mee, doe de tomatenpuree er bij en roer goed over de bodem, schenk dan de bouillon er bij, breng alles aan de kok en laat het afgedekt een kwartiertje suderen, breng op smaak met de ketjap, versgemalen peper en enkele druppels azijn.

Serveertip

Serveer met een rauwkostsalade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top