1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Schuimpjes

Schuimpjes

Door: bimmel

  • Montignac, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2005

Ingrediënten 20 personen


2 eiwitten,
7 ml. vloeibare zoetstof,
? theelepel zout,
20 gram geschaafde amandelen.


Verder heb je nodig


Oven, droge koekenpan, aluminiumfolie, spuitzak,


Montignac op klompen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 100?C. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze hierna fijn.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf in een kom. Schep de zoetstof met het zout beetje voor beetje onder voortdurend kloppen onder het eiwit. Schep er de fijngehakte amandelen door. Leg aluminiumfolie op de bakplaat en vet deze in met boter. Vul een spuitzak met het eiwit en spuit reepjes eiwit op de folie. Zet de bakplaat in de oven en laat de ovendeur een klein stukje open staan.

Serveertip

Bak de schuimpjes 5 kwartier in de voorverwarmde oven. Hierna van de folie afhalen en op een rooster laten afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top