1. Home
  2. Recepten
  3. Clafoutis
  4. Clafoutis

Clafoutis

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2005

Ingrediënten 4 personen


2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren); 2 el suiker; 2 tl maizena; 50 g zelfrijzend bakmeel; 150 g amandelen, fijngemalen; 4 eieren; 125 g suiker, snuf zout; 175 ml melk; 25 ml kersensap; 50 g roomboter, gesmolten; 1 tl citroensap


Verder heb je nodig


Een vierkant bakblik 25x25cm, ingevet


Elle 2-2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de kersen in een schaal en bestrooi met suiker en maizena. Roer voorzichtig door en schep in het bakblik. Meng de amandelen met het bakmeel. Klop de eieren schuimig met suiker en zout. Klop het amandelmengsel erdoor en voeg vervolgens al roerend de melk toe. Voeg kloppend boter en citroensap toe. Giet over de kersen bak de clafoutis in ca 60 min goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer warm of koud



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosalek


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosalek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top