1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pindasaus
  6. Chinese kool met pindasaus

Chinese kool met pindasaus

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2005

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels pindakaas (met sesam) * 1 eetlepel ketjap manis * 1 theelepel sambal oelek * 1 dl melk * 1 zakje santen * 1 kleine Chinese kool (ca. 750 gr.) * 3 eetlepels seroedeng



Heerlijk bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een schaal de pindakaas, de ketjap, de sambal, de melk en de santen door elkaar. Verwarm dit mengsel, onafgedekt, ca. 2 minuten op vol vermogen (ca. 700 watt) in de magnetron.
Roer het tot een gladde saus. Breng de pindasaus eventueel op smaak met wat extra ketjap en sambal.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de struik in de breedte in plakken van ca. 2 cm. Leg de plakken dakpansgewijs in een ronde schaal. Schenk de pindasaus over de Chinese kool.

Bereidingswijze

Kook de Chinese kool, onafgedekt, ca. 6 minuten op vol vermogen beetgaar. Strooi de seroendeng erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemen4


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top